Nyheter

Här berättar vi om vad som händer inom vårt företag.

 

 

Guld till LissEllas

2019-05-06
När den 26:e upplagan av Senaps-VM nyligen gick av stapeln i Wisconsin, USA, var det LissEllas®, med Dalarnas egen senap som sopade mattan med konkurrenterna. Tre guld och ett silver är extraordinärt. Guld till S-Special i kategorin Söt och stark. Guld till Blåbär i kategorin fruktsenap. Guld till Cowboy BBQ Dream i kategorin BBQ såser. Silver till GruvSenap i kategorin pepparotssenap
Läs mer här!

Nytt Kaffe

2019-05-02
Nu byter vi ut vårt kaffesortiment och är glada att inleda samarbetet med Arvid Nordquist; ett svenskägt familjeföretag sedan 1884 där hållbarhet och smak går hand i hand. Allt kaffe är dessutom 100% hållbart certifierat och görs på 100% arabicabönor. Här tar man ansvar för både människor och miljö – på riktigt!

Läs mer HÄR ! Eller kontakta din säljare för mer info.

Jurs Mejeri

2019-03-21
På besök hos Jürs Mejeri 23 mars i det gamla järnbruket i Hälleforsnäs. Verksamheten drivs av Kerstin och Claes och här görs prisbelönta ostar på ekologisk mjölk från sörmländska gårdar.
Allt ystas i liten skala på ett hantverksmässigt sätt och mycket tid, arbete och kärlek läggs ner på produkterna.
Du hittar ostarna i vårt sortiment och vill du läsa mer om mejeriet kan du göra det här.

Bilder från vårat besök hittar du här!

På besök hos Orto Novo

2019-03-11
Vi besöker familjeföretaget Orto Novo ute på Ekerö. Här, på de två hektar stora växthusodlingarna odlas färska örter och sallater och det finns en lång tradition av att bedriva odling. Verksamheten startade redan 1979 av Per-Ove Kårfors tillsammans med sin italienska fru Vanna. Idag drivs företaget av sonen, Alvar Kårfors.

På Orto Novo brinner man för hållbarhetsfrågor och har sedan starten haft ett bra miljötänk.
Samtliga av produkterna bär bland annat kvalitetsmärkningen Svenskt Sigill.

Att välja svenskodlade örter och sallater har sina fördelar, skadedjurstrycket är bland annat mycket mindre här än i Sydeuropa. På Orto Novos odlingar finns ett biologiskt växtskydd med utplanterade nyttodjur som äter upp skadedjuren. Det är stor skillnad mot att odla på friland och odla i växthus – det är försörjningssäkert och bladen blir inte uppätna eller naggade i kanterna. Här skördas det sex dagar i veckan och levereras samma dag. Allt skärs för hand för att säkerställa att lagom mycket stjälk kommer med i påsarna, allt för att erbjuda högsta kvalitet till kunderna.

Läs mer om Orto Novo här 

Se bilder från vårat besök

Baljväxtfärs

2019-03-05
För den som vill äta klimatsmart och minska sin köttkonsumtion finns det idag flera alternativ. De flesta av dem bygger på soja, ofta hårt processad och från odlingar på andra sidan jorden. Svensk baljväxtfärs har utvecklats på Torsåker gård som ligger tre mil norr om Stockholm. Torsåker är en testgård och ett utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedel. Gården drivs av Axfoundation, en icke vinstdrivande organisation som arbetar konkret och praktiskt för ett mer miljömässigt och socialt hållbart samhälle. Ett av Torsåkers fokusområden är svenskodlade proteingrödor.
Svensk baljväxtfärs består av fyra svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen är grovmald och har en krambar konsistens. Doften är mild och vegetabilisk, smaken fyllig och nötig med en mild beska och kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.
Ladda ner produktblad
Se recepten

Vad händer "på stan"
Krog byter skepnad eller ägare.
Finns det någon ny spännande tjänst någonstans,
eller behöver ni folk?

Läs mer tips