Ägg

Ankägg

Ankägg

Ankägg är något större än hönsägg. De kan skifta i grönt, brunt och gult beroende på vilken sorts anka de kommer i från. Kan användas på samma sätt som hönsägg.

Ekologiska ägg

Ekologiska ägg

Våra ekologiska ägg kommer från hönor som föds upp och sköts med ekologiska metoder. De får gå fritt inomhus där de har tillgång till sittpinne, värprede och ströbädd. Dessutom har de tillgång till utevistelse i en rastgård när vädret tillåter. De har då möjlighet att sprätta och picka i sig gräs, mask och annat som naturen erbjuder. De får ekologiskt foder, och ska även ha tillång till grovfoder, som till exempel hö eller rotfrukter.

Lunchägg

Lunchägg

Våra lunchägg ingår i vårt prisvärda lunchsortiment och kommer från frigående höns inomhus. Det får max vara 9 höns per kvadratmeter i hönsstallet. De har tillgång till sittpinnar, reden att värpa sina ägg i samt ströbad på golvet. Hönornas föda består av vegetabiliskt foder.

Vaktelägg

Vaktelägg

Vakteln är en liten hönsfågel som lägger små brun/svart fläckiga ägg. Äggen är runt 3 cm stora och en populär delikatess. Vi har både svenska vaktelägg från Gotland och importerade från Frankrike.

Ägg från utehöns

Ägg från utehöns

Ägg från utehöns kommer från hönor som har möjlighet att gå ute varje dag året om. De kan sprätta fritt, sandbad, och picka i sig allt som finns i naturen. Utehönor kan beta gräs och andra växter samt leta mask på utegården, utöver det har de vegetabiliskt foder att tillgå. Inne i hönshuset finns det ströbädd, sittpinne och ett värprede där de kan lägga sina ägg.