Meloner

Cantaloup

Cantaloup

Cantaloup är relativt liten, 10–15 cm i diameter. De vi importerar har i huvudsak nätkaraktär på skalet. Fruktköttet kan vara ljusgrönt eller orange beroende på sort. Förvaring vid 3–5°C och 85–90% relativ fuktighet.

Galia

Galia

Galia är en mycket söt och aromatisk liten melon. Den har gulgrönt skal med längsgående mörkare strimmor. Ofta är skalet överdraget med ett ljusare nätmönster. Förvaring vid 6–7°C och 85–90% relativ fuktighet.

Grodskinnsmelon

Grodskinnsmelon

Grodskinnsmelonen är en grön honungsmelon med avlång form och ”grodskinnsfärgat” skal. Heter även Piel de Sapo. Fruktköttet är sött, saftigt och krispigt. Och förvaras vid +12-14°C.

Honungsmelon

Honungsmelon

Honungsmelon är mindre än nätmelonen och lätt spetsig i ändarna. Skalet är glatt och har längsgående skåror. Vissa tidiga sorter är gula, medan vissa sena sorter har mörkgrönt skal. Fruktköttet är ljus gult. Förvaring: 10–14°C och 85–90% relativ fuktighet.

Orange Candy

Orange Candy

Den Orangeköttiga Honungsmelonen, Orange Candy har ett av dom högsta Brixtalen, 15 (sockerhalten) men även höga värden i smak och konsistens. Gult skal och Orange fruktkött. Odlas i Spanien men även i Brasilien.

Snöbollsmelon

Snöbollsmelon

Sweet Snowball Melon kommer från nordöstra Brasilien, men dess ursprung är i Korea och Japan. Tillhör släktet Ivory Gaya Melon, som även innefattar den Italienska Grodskinnsmelonen. Snöbollsmelonen har ett tunt yttre skal, och på insidan ett krämigt vit inre kött, med en söt smak med nyanser av Banan, päron och honung. Kommer att finnas tillgänglig i slutet av våren och början av sommaren.

Vattenmelon

Vattenmelon

Vattenmeloner är stora, ofta mycket stora, runda med glatt skal. Färgen är kraftigt mörkgrön eller strimmigt i gröna och gula nyanser, köttet är rött med insprängda svarta kärnor. Förvaring vid 5–6°C och 80–85% relativ fuktighet.