Pumpa

A-Corn

A-Corn

En liten grön pumpa med orange fläckar. Sorten har ett toppigt utseende och fruktköttet är fast och sött.

Butternut

Butternut

Ser ut som en ”Janne Långben” jordnöt i jätteformat. Butternut är den pumpa som säljs allra mest till krogar och restauranger eftersom den är användbar till mycket. Smaken är krämigt söt och den innehåller inte mycket kärnor, är därför lättarbetad.

Dekorations Pumpa

Dekorations Pumpa

Under hösten, då pumpan har sin säsong, finns en mängd olika små och fina dekorationspumpor. Dessa kan variera i färg och form och kan pryda en skål i evigheter utan att bli dåliga. Perfekt dekoration!

Halloween Pumpa

Halloween Pumpa

Den klassiska pumpan som man kanske först tänker på när man hör ordet pumpa. Det finns sorter som kan bli hysteriskt stora och sorter som kan bli små som en handboll. Denna lagerför vi under hösten i en mängd olika storlekar och då självklart från Sverige. Skalet är djuporange och slätt med antydan till skivor.

Hokkaido Pumpa

Hokkaido Pumpa

Härstammar från den japanska ön med samma namn, Hokkaido. Pumpan är fikonformad och skalets färg kan skifta mellan grönt och orange. Uchiki Kuri är den vanligaste sorten och är droppformad med orange skal. Smaken är söt och lite nötaktig.

Muscat Pumpa

Muscat Pumpa

Är vår storsäljare nr 2. Muscat Pumpan kommer ursprungligen från USA men odlas idag runt hela världen. En hållbar sort som vi kan lagra året om även om det är en skarv mellan säsonger. Sorten är stor och platt med tydliga åsar i skalet som är något ”dammigt” i sitt utseende.

Spagetti Pumpa

Spagetti Pumpa

Utseendet påminner om en honungsmelon, oval-rund och med blankt gult skal. Namnet har den fått då fruktköttet delar sig vid kokning och ser då ut som spagetti. Smaken är inte alls så söt som andra pumpor utan mer neutral.

Turban Pumpa

Turban Pumpa

Har ett dekorativt och spektakulärt utseende med sin lilla hattliknande form. Skalet kan skifta i färg och är lite skrovligt. Fruktköttet är guldgult med söt och nötaktig smak.