Sparris

Grön Sparris

Grön Sparris

Sparris är en liljeväxt och släkt med krukväxterna plymsparris och fjädersparris.
Ursprung: Kommer ursprungligen från östra medelhavet under 1400-talet. Först på 1800-talet odlade man sparris till försäljning.
Användning: Den gröna behöver inte skalas. Kan kokas och stekas. Salt smält smör serveras med fördel till sparris.

Vildsparris

Vildsparris

Vildsparris är en avlägsen släkting till den odlade vita och gröna Sparrisen. Vi får den från Frankrike.

Violett Sparris

Violett Sparris

En egen sort från Albenga, Italien. Säsongen är från mitten April till mitten av Juni.

Vit Sparris

Vit Sparris

Sparris är en liljeväxt, släkt med krukväxterna plymsparris och fjädersparris. Grön och vit sparris är samma typ av planta men den vita sparrisen kupas dvs, täcks över med jord.
Användning: Vit sparris skall alltid skalas, den bildar ett skal när den växer under jord. Tyskarna är duktiga på att odla och äta vit sparris. Även Holland levererar denna delikatess. Delas in i storlekarna AA och AAA.