Vi fick en utmaning från Nordic Choice Hotels. Skippa skyddsplasten runt rullburarna. I samarbete med pilothotellet Clarion Hotel Sign minskade vi plastanvändningen med nästan 3000 kvadratmeter under testperioden. Syftet är att hitta lösningar för att minska onödig plastanvändning.

– Paketeringsplasten är till för att skydda och hålla varorna på plats under lastning och transport. Med lite planering och kreativt tänk när vi packar fungerar så har det fungerat bra under dessa tio veckors testleveranser till Clarion Hotel Sign. Säger Grönsakshallens försäljnings- och affärsutvecklingschef Kenneth Hellberg.

David Viklund, Food & Beverage Manager på Clarion Hotel Sign berättar att de, genom att skippa plasten bara på leveranserna från Grönsakshallen Sorunda, på ett år sparar plast motsvarande ett helt varv runt jorden.

Nu rullar testerna vidare med fler hotell inom Nordic Choice Hotels 1). Under december kommer leveranser utan plast i vintertemperaturer att ske. Plasten isolerar och i minusgrader kan den vara avgörande för känsliga artiklar som basilika och sallad. Om vintertestet går bra är målet att ta bort eller minska användningen av plast vid leveranser till samtliga Nordic Choice-hotell från februari 2020.

1) De hotell som testat/testar leveranser utan plast under 2019 är Clarion Hotel Sign, Hotell Stenungsbaden, Quality Hotel View, Clarion Collection Slottsparken, Quality Hotel Galaxen & Clarion Collection Bolinder Munktell.

Läs mer här