Samarbetspartnern Restauranglabbet har nu snabbt skiftat sin verksamhet och tillverkar matlådor till äldre och sjukvårdspersonal. Martin & Servera, Grönsakshallen Sorunda, Galatea och Diskteknik förser dem nu med varor med kort datum.

Fredagen 20 mars började Martin & Servera, Grönsakshallen Sorunda, Galatea med Sigtuna Brygghus och Diskteknik att förse Restauranglabbet med olika produkter som har kort datum, till exempel alkoholfri dryck och grönsaker. I första hand går lådorna till sjukvården, men även till äldre som är isolerade i hemmen.

– Vi har ett samarbetet med Restauranglabbet sedan tidigare, bland annat har vi gemensamt gjort ett projekt kring vår baljväxtfärs. Restauranglabbet har i denna svåra situation varit fantastiskt handlingskraftiga och snabbt startat upp en verksamhet för att göra skillnad. De har kontaktat företag, läkare och leveransföretag för att få allting att gå ihop. Just nu letar de efter fler lokaler för att utöka produktionen av matlådorna och även efter sponsorer av olika slag. I dessa svåra tider är det positivt med denna typ av samarbeten som gör skillnad, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera Restauranghandel.

Restauranglabbet skriver följande på sin hemsida:

”Vi vill stötta riskgrupper och samhällskritiska funktioner. Inom restaurang- och livsmedelsbranschen finns det nu massor av matsvinn på grund av att restaurangerna nu fått dra ner verksamheten. Restauranglabbet uppmanar därför aktörer att samverka för att bidra till en hållbar resursomställning så vi kan göra det vi gör bäst – ta vara på matsvinnet och innovera nya idéer för ett mer hållbart samhälle.”

Vill man som privatperson stödja Resturanglabbet kan man swisha till 123-015 69 92 och skriva ”Matstöd”. Varje 100 kronor blir en gratis matlåda för en samhällshjälte.