Till sidans huvudinnehåll

Kycklingtaco på IKEA – ett samarbete med Martin & Servera-gruppen och Årets Kock

Kycklingtaco på IKEA – ett samarbete med Martin & Servera-gruppen och Årets Kock
Gemenskap och matglädje står i fokus när IKEA Sverige lanserar en ny kycklingtaco, framtagen i nära samarbete med Martin & Servera och Sorundahallarna. Bakom receptet står Michael Andersson, Årets Kock 2024, som tillsammans med våra team har utvecklat en taco med svenska råvaror och spännande smaker.

Från idé till tacofredag

Samarbetet inleddes i februari med målet att skapa en taco som passar många och som bjuder på något utöver det vanliga. Michael Andersson presenterade sin vision om att använda svenska råvaror och innovativa smakkombinationer. Våra experter på Sorundahallarna och Martin & Servera har sedan arbetat med råvaruval, produktutveckling och provsmakningar för att nå det bästa resultatet.

– Precis som Michael Andersson tror vi på IKEA på kraften i att laga och äta mat tillsammans, säger Tim Holmberg, sortimentsansvarig för Food på IKEA Sverige. En kycklingtaco passar perfekt på nationaldagen – som i år infaller på en fredag – och är ett utmärkt komplement till våra klassiska köttbullar.

Noggrant utvalda ingredienser

Den nya tacon består av en tortilla bakad på Ölandsvete, fylld med svensk kyckling och korn, samt kryddad med Michael Anderssons egen kryddblandning. Till tacon serveras tre smakrika tillbehör, alla producerade av Sorundahallarna.

Efter en intensiv utvecklingsprocess har tacon nu fått klartecken för lansering på IKEA:s restauranger.

– Det är väldigt roligt att se hur vårt sponsorskap med Årets Kock leder till konkreta samarbeten och nya produkter. Detta projekt visar verkligen värdet av samarbete och innovation, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör Kommunikation och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera-gruppen.

Premiär på nationaldagen

Den 6 juni lanserades Mickes taco på samtliga IKEA-varuhus i Sverige* och serveras med tre tillbehör i restaurangerna. Tacon finns även som singel med dipp.
“Det är väldigt roligt att se hur vårt sponsorskap med Årets Kock leder till konkreta samarbeten och nya produkter. Detta projekt visar verkligen värdet av samarbete och innovation”

- Kristina Ossmark, Kommunikation och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera-gruppen

Stolta leveranser från oss

Tacon – producerad i Nyköping med:
  • Tortilla på Ölandsvete, tillverkad i Stockholm
  • Svensk kyckling
  • Bulgur av sörmländskt korn från Good Grains
  • Specialkomponerad krydda av Micke och Smakamera
  • Ost från Arla

Tillbehör – producerade av Sorunda 

  • Chilidressing av bland annat Artonnaise, fermenterad cayenne och aji amarillo
  • Grön salsa på bland annat svenska tomater och äpplen
  • Het färsk tomatsallad med persilja, rödlök och jalapeño

Foto: Niklas Sjöberg/Sorundahallarna och IKEA
*Gäller IKEA:s varuhus i Sverige, med undantag för vissa mindre enheter.

Läs mer

God arbetsgivare

Hållbarhet

God arbetsgivare

Våra medarbetare utgör grunden för vår framgång och för oss är det viktigt att medarbetarna trivs, utvecklas, mår bra och känner sig trygga.
Köket Sorunda

Sortiment

Köket Sorunda

Köket Sorunda är vårt alldeles egna produktionskök där våra kockar står redo att hjälpa er med små som stora uppdrag när varken tid, resurser eller utrymme räcker till.
Nyheter

Nyheter

Nyheter från Grönsakshallen Sorunda.
Egen produktion

Sortiment

Egen produktion

I vår egen produktion skalas, sköljs, skärs och pressas frukter och grönsaker för att underlätta våra kunders vardag. Låt oss hjälpa till!
Sidan skapades 2025-06-09