Till sidans huvudinnehåll
Om oss

Om oss

Om oss

Grönsakshallen Sorunda är den personliga leverantören av främst frukt och grönt till restaurang- och storköksmarknaden och vi triggas av att utvecklas tillsammans med Sveriges bästa krögare och världens bästa leverantörer. Vi är rikstäckande med lager i Stockholm, Göteborg och Hässleholm.
Vi har ett mycket nära samarbete med några av de främsta leverantörerna och tillsammans med våra kunder kan vi vara en drivande kraft i Sveriges restaurangvärld. Vi lyssnar mycket noga på våra kunder och på vad deras behov är och tillsammans med våra leverantörer kan vi utveckla och ta fram produkter som möter de behoven.

Vi har höga ambitioner och ställer höga krav på oss själva som en innovatör och kvalitetsleverantör. Det ställer också höga krav på våra medarbetare. Vi måste hela tiden ha örat mot rälsen, se möjligheter i stället för svårigheter, fatta egna beslut och vara snabbrörliga och flexibla.
Vi brukar säga att vi alltid säger ja och som konsekvens kan det innebära att en av våra säljare ringer sin moster och ber henne plocka ihop en påse svartvinbärsblad från sina buskar, för säljaren har lovat en kund att få leveransen i eftermiddag – trots att det var slut i vårt lager och hos våra leverantörer.
“Vi brukar säga att vi alltid säger ja och som konsekvens kan det innebära att en av våra säljare ringer sin moster och ber henne plocka ihop en påse svartvinbärsblad från sina buskar, för säljaren har lovat en kund att få leveransen i eftermiddag – trots att det var slut i vårt lager och hos våra leverantörer.”

- Christer Läckgren, vd Grönsakshallen Sorunda

Grönsakshallen Sorunda grundades 1985. Verksamheten startade med att Gunnar Netz knackade dörr och sålde ägg och potatis till privatpersoner. När han bestämde sig för att växla upp så tog han sig an Sveriges bästa restaurang som kund, och lovade då att kunna leverera allt som kunden ville ha, i rätt tid och till högsta kvalitet. Varje dag. Idén med det var att Grönsakshallen Sorunda bäst kunde utvecklas utifrån kundens behov och tillsammans med kunden. På samma sätt byggdes relationerna med många av våra leverantörer som vi har än idag.

Grönsakshallen Sorunda är ett dotterbolag till Martin och Servera som ägs av Axel Johnson AB. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Bolagen i koncernen levererar drycker, livsmedel, utrustning, non food, kem och tjänster till hotell, restauranger, caféer, offentliga måltidsverksamheter och butiker. Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Martin & Servera Restaurangbutiker.

Mer om oss

För den kräsne krögaren

Om oss

För den kräsne krögaren

Missförstå oss rätt – när vi säger ”kräsna krögare” gör vi det med glimten i ögat. Men vi förstår också att våra kunder jobbar i en bransch med stor konkurrens och där kraven från gäster och kritiker är väldigt höga.
Jobba hos oss

Om oss

Jobba hos oss

Älskar du mat och dryck lika mycket som vi gör? Vill du vara en del av ett företag som inte bara strävar efter framgång inom restaurang- och storköksbranschen, utan också för att göra varje dag smakrikare och mer inspirerande? Om du delar vår passion, är innovativ och älskar att överträffa kundernas förväntningar, då är du precis den person vi letar efter!