Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Sorundahallarna är laddade för leverans!

Sorundahallarna tar nästa steg i omställningen till en fossilfri fordonsflotta med två nya helelektriska lastbilar från Scania. BEV-lastbilarna är nu igång med att leverera färskvaror till Sveriges bästa krögare med minskade utsläpp.
Sorundahallarna tar nästa steg i omställningen till en fossilfri fordonsflotta med två nya helelektriska lastbilar från Scania. BEV-lastbilarna är nu igång med att leverera färskvaror till Sveriges bästa krögare med minskade utsläpp.

Grönsakshallen Sorunda har idag en flotta på 47 bilar i Stockholm. Sju av dem drivs med biogas, ytterligare fyra levereras efter sommaren och nu har de första två eldrivna bilarna levererats. Sammanlagt består den totala flottan av cirka 90 bilar som rullar årets alla dagar i hela landet.

Att arbeta med förnyelse, ständiga förbättringar och att vara en god kraft är några av Sorundahallarnas affärsmål som en del av Martin & Servera-gruppen. För att bli en klimatneutral verksamhet till 2030 är därför elektrifieringen av fordonsflottan en självklarhet.

- Vi vill visa vägen för mindre företag och vi ser elektrifieringen av våra transporter som en nyckel till att nå våra klimatmål till 2030, berättar Johan Werner, ekonomi- och logistikchef på Sorundahallarna.

- Det här är en investering i både klimatet och oss själva. Vi har gått mot detta länge och det känns roligt att äntligen komma i gång med elektrifieringen, fortsätter Richard Steiving, transportchef på Grönsakshallen Sorunda i Stockholm.

Koncernsamarbete för förändring

Lastbilarna har en ungefärlig räckvidd på 16,5 mil och kommer att distribuera från Västberga till Stockholms innerstad.

- Tack vare vårt stadsnära läge har vi fördelen att testa bilarna ordentligt genom leveranser i centrala Stockholm. Vi kan ladda upp dem mellan turerna och sedan över natten, berättar Richard Steiving.

Projektet med elektrifieringen har pågått i över ett år och har inneburit många vägval. Koncernkollegorna Martin & Servera och Dagab och har varit till stor hjälp i processen och även leverantören Scania har varit ett viktigt bollplank.

- Vi på Scania är stolta över att få vara med på Sorundahallarnas elektrifieringsresa och det är med stor glädje vi nu ser våra 100% eldrivna lastbilar leverera färskvaror till Stockholms krögare, säger Björn Hedström, säljare på Scania Stockholm Söder.

- Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna leverera färskvaror till Sveriges bästa krögare med minskade utsläpp, ett bättre samvete och förhoppningsvis även utökade leveranstider, avslutar Johan Werner.
Publicerad2023-05-25

Läs mer

Hållbarhet

Resurseffektiv verksamhet

Vi arbetar med att effektivisera användningen av resurser i vår verksamhet genom att exempelvis reducera utsläpp och minska svinn och energiförbrukning. Nedan presenteras några av de förbättringsåtgärder som vi har implementerat och kommer att fortsätta att arbeta med i framtiden.
Våra producenter

Våra producenter

Grönsakshallen Sorunda vill utvecklas tillsammans med Sveriges bästa krögare och världens bästa leverantörer. Här nedan finner du ett urval av våra fantastiska producenter som lägger ner sin själ i att leverera de bästa produkter som går att finna på marknaden. Dom, liksom vi, brinner för hantverket och strävar ständigt efter utveckling och perfektion.
Hållbarhet

Hållbart erbjudande

Vi ansvarar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden med fokus på god djuromsorg, bra arbetsförhållanden och låg miljöpåverkan. Därför väljer vi bort varor som är oetiska eller miljömässigt ohållbara och erbjuder istället ett brett utbud av hållbara varor som är miljö- och socialt tredjepartscertifierade, så kallade mervärdesmärkningar.
Råvarukunskap

Råvarukunskap

När är det säsong för aprikoser? Vad är det som gör att en sorts potatis är mjölig, en annan fast och en tredje nästan vattnig? Hur lång tid tar det för sparris att växa och hur många scovillegrader mäter en habanero?

Sidan skapades 2023-05-25

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.