Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Sortiment

Jürss mejeri

Jürss mejeri gör ost på ekologisk certifierad mjölk från sörmländska gårdar. Kerstin & Claes Jürss driver mejeriet som ligger i Hälleforsnäs och har fått många utmärkelser för sina goda ostar genom åren.

Foto © Johan Carlson OBS, vi har beskurit bilderna. Dom finns i sin helhet här.

Ostar

Blanka

Blanka

Vitmögelost av brietyp. Gjord på pastöriserad komjölk.

33005 ca. 500g

Linnéa

Linnéa

Mjuk, lite syrlig vitmögelost gjord på pastöriserad komjölk.

33002 ca. 1 kg

Granbarksost

Granbarksost

Kittost av pastöriserad komjölk omsluten av granbark. Äts gärna smält som en ostfondue. Ekologisk.

33011 ca. 1 kg

Sörmlands Ädel

Sörmlands Ädel

Blåmögelost av pastöriserad, mjölk från ko.

33006 hel ca. 2,7 kg
33048 kvart ca. 700g

Mönster

Mönster

Kittost av pastöriserad komjölk med mycket smak och kraftig doft. Här finns rikligt med både syra och arom.

33009 ca. 500g

Villåttinge

Villåttinge

En mjuk kittost, med fin balans mellan syra och arom och en fyllig, rik smak. Gjord på pastöriserad komjölk.

33014 ca. 1,4 kg

Änglunda

Änglunda

Änglunda är en halvmjuk kittost som lagras 3 månader och får då en lätt syrlig och mild smak. Gjord på pastöriserad komjölk.

33008 ca. 1,6 kg.

Ännu fler ostar

Camembert

Camembert

Klassisk, krämig vitmögelost gjord på pastöriserad komjölk. Ekologisk.

33001 ca. 250g

Jubileum

Jubileum

Jubileumsost togs fram till XVI Gustavs 60-årsjubileum, då den här osten ingick i festmenyn. En halvhård kryddost gjord på pastöriserad komjölk.

33012 ca. 3 kg

Kummin

Kummin

Kummin är en pressad ost smaksatt med kummin, som de flesta känner igen som en klassisk svensk ostkrydda. Gjord på pastöriserad komjölk.

33025 ca. 6 kg

Malma

Malma

En pressad hårdost som behöver ca. 5 månader på sig för att utveckla smak. Gjord på pastöriserad komjölk.

33018 ca. 6-7 kg

Tomme

Tomme

Halvfast vitmögelost gjord pastöriserad komjölk. Lagras normalt i ca. 12 veckor, men den kan lagras ytterligare 3 månader och blir till slut ganska stark.

33004 ca. 1,5 kg

Oppunda

Oppunda

Oppunda är mjuk kittost med fyllig och mild smak gjord på pastöriserad komjölk. Den har väldigt lite syra och mycket arom i smaken.

33007 ca. 1 kg

Eneby

Eneby

Hårdost på pastöriserad komjölk med en lagringstid på 8–9 månader.

33015 ca. 10-12 kg

Björnost

Björnost

En grynpipig hårdost med ganska syrlig smak som vaxas med blått vax. Både smakar och doftar starkt efter den långa lagringstiden på cirka ett år.

30010 ca. 10 kg

Upptäck fler mejerier

Sortiment

Påverås Gårdsmejeri

Påverås Mejeri ligger utanför Falköping i Västergötland. Falbygdens kalkrika jordar är platsen för Sveriges första boskapsskötande kultur.
Sortiment

Soldattorpets mejeri

Med passion för den goda naturliga maten och stort intresse för mathantverk tillverkas goda hantverksmässiga ostar i skånska Hyby.
Sortiment

Mathantverket Vuollerim

Mathantverkshuset Vuollerimdelikatesser är ett bygdebolag där bygdens fjällkomjölk och andra lokala produkter förädlas. Här skapas genuint mathantverk med arktiska smaker där varje produkt är gjord med omtanke.
Sortiment

Hansjö mejeri

En bit utanför Orsa, längs med Unnån i det karga landskap ligger Hansjö Mejeri . Mjölken som används vid ystningen kommer från gårdens egna kor och genom ett genuint mathantverk omvandlas den till riktigt mumsiga ostar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.