Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Sortiment

Orranäs Gårdsmejeri

I Blekinge gör Boel Dahlberg ostar av mjölk från gårdens egna getter och från grannbondens kor.
Orranäs Gårdsmejeri ligger alldeles invid havet längs Blekinges östra kustremsa. Det blekingska betet ger ostarna en karaktäristisk smak, som varierar över året och följer årstidernas påverkan på betet.

Getterna är av svensk lantras och går på lösdrift större delen av året, sommarbetet sker på en ö som ligger en liten bit ut i havet alldeles utanför gården.

Ostar

Garpens fyrost

Garpens fyrost

En lactique eller lagrad färskost gjord på pastöriserad getmjölk. Garpens fyrost är syrad och lagrad med ett ytmögel som ger osten karaktär. Som ung är den krämig och med lägre lagring får den en lite torrare konsistens.

11459 ca. 200g

Vit caprin

Vit caprin

En halvmjuk lagrad getost med en yta täckt av camembertmögel. Osten är tillverkad av pastöriserad färsk getmjölk. Smaken utvecklas genom lagringen och osten får en mild, fyllig, lätt syrlig och nötig smak.

58333

Neptun

Neptun

En lactique eller lagrad färskost gjord på pastöriserad getmjölk. En syrad ost med krämig till lite torrare konsistens beroende på ålder. Den lagras fram med möglet Geotricum, som ger osten en piquant, blommig smak och som lockar fram getsmaken i mjölken, ytan är sotad med livsmedelsaska.

11463 ca. 120g

Orranäs gårdsost

Orranäs gårdsost

En stenkällarlagrad pressad getost med vild blomstrande yta som lagras på ohyvlade granplankor i upp till ett år. Osten utvecklas med lagringen och blir mycket smakrik. Gjord på pastöriserad getmjölk.
11462 2kg

Källarlagrad caprin

Källarlagrad caprin

En halvhård, pastöriserad getost med vild blomstrande yta som lagras i stenkällare på ohyvlade granplankor från två månader upp till sju-åtta månader eller ännu längre. Osten utvecklas med lagringen och blir mycket smakrik, till att börja är den litet syrlig – så småningom får den en mer nötig smak.

58334

Rökmästarens Geta

Rökmästarens Geta

En getost som rökts med äppelträ i stenugn. Metoden att röka i stenugn har anor sedan 1400-talet. Osten har med avsikt fått en lite högre sälta för att skapa en bra balans med röksmaken. Tillverkas av pastöriserad getmjölk.

58335

Orranäs Blåmögel Get

Orranäs Blåmögel Get

En smakrik blåmögelost. Tillverkad av dagsfärsk, pastöriserad getmjölk.

58331

Orranäs blåmögel

Orranäs blåmögel

En mild, smakrik blåmögelost med karaktär och lång eftersmak. Tillverkad av dagsfärsk, pastöriserad mjölk från get och ko.

58332

Ängaskär

Ängaskär

Kittost av pastöriserad getmjölk.

58344

Chevre Creme get

Chevre Creme get

Bredbar färskost på pastörierad getmjölk.

58331

Orranäs Gårdsmejeri

Orranäs gårdsmejeri | Facebook | Instagram
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Orranäs hemsida.

Producent

Företaget ägs och drivs av Boel och Lars Dahlberg.

Adress

Orranäs 436
373 75 Jämjö

Upptäck fler mejerier

Sortiment

Almnäs Bruk

Almnäs Bruk ligger på en grönskande sluttning vid Vättern, strax utanför Hjo. Det är en gård med anor långt tillbaka i tiden och omnämns så tidigt som år 1225. Ost har man tillverkat här sedan 1830.

Sortiment

Löfsta Herrgårdsmejeri

På Löfsta Säteri i Vallentuna norr om Stockholm drivs ett gårdsmejeri med egen mjölkproduktion.
Sortiment

Svedjan Ost

Himmelskt goda ostar från Västerbotten. Ett gårdsmejeri i Norra Västerbotten på en gammal gård med spår från flera generationers arbete.
Sortiment

Påverås Gårdsmejeri

Påverås Mejeri ligger utanför Falköping i Västergötland. Falbygdens kalkrika jordar är platsen för Sveriges första boskapsskötande kultur.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.