Till sidans huvudinnehåll
Caffé Vergnano 1882

Våra producenter

Caffé Vergnano 1882

År 1882 grundade farfar Domenico ett livsmedelsrosteri. Kafferostarfamiljen från Chieris kullar i norra Italien lever med och av kaffet och idag är det fjärde generationen med Carolina Vergnano i spetsen som leder företaget. ”De som väljer att arbeta med vårt företag och våra produkter blir en del av en stor familj” säger Carolina.

Rostningen är den mest känsliga fasen. För att få en perfekt balans mellan arom och smakintensitet måste bönorna nå en perfekt nivå med hänsyn till deras form och storlek. Detta är möjligt tack vare långsam rostning enligt traditionell metod och att man singelrostar kaffet. Varje sort rostas för sig för att säkerställa att varje böna får precis rätt temperatur och tid så att smakämnen och aromer når sin fulla potential.

Tillsammans med International Women in Coffee Alliance har Caffé Vergnano insamlingsprojekt som stöder kvinnligt företagande och förstärker kvinnors roll på odlingar. 25% av kaffebruken drivs av kvinnor och 70% av arbetskraften på odlingarna är kvinnor. Varje år väljer de ett konkret initiativ för att förstärka kvinnornas roll. Ett av projekten har varit att starta ett microrosteri i Santo Domingo i Valle Hondo på en odling bestående av 20 kvinnliga jordbrukare.


Caffé Vergnano 1882

www.caffevergnano.com/en/ | Facebook | Instagram
Produkter

Läs mer produkterna på Caffé Vergnano 1882 hemsida.

Producent

Carolina Vergnano med anställda

Upptäck mer

Löt Gårdsmejeri

Sortiment

Löt Gårdsmejeri

Strax söder om Linköping ligger Löt Ryttargård, ett lokalt gårdsmejeri som producerar genuina östgötska mejeriprodukter från gårdens egna mjölkgetter.
Det bästa från Italien

Sortiment

Det bästa från Italien

Vi på Grönsakshallen är stolta över vårt nära samarbete med odlare & producenter och väljer ofta att klippa mellanhänder för att handla direkt ifrån källan. På detta vis kan vi lättare anpassa våra råvaror efter våra kunders önskemål och ha kontroll på kvaliteten.
Tartuflanghe

Våra producenter

Tartuflanghe

Fantastisk tryffel från Langhes böljande kullar
Karintorps tomater

Våra producenter

Karintorps tomater

Familjen Groenwegen har odlat grönsaker i flera generationer och här handplockas noga utvalda tomater av olika sorter. Ett fantastiskt utbud som plockas, paketeras och levereras på ett sätt som är bra både för tomaten och miljön.