Om oss

Sorundahallarna består av Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött och Fiskhallen Sorunda. Vi anser oss vara Sveriges bästa färskvaruleverantör och vi vet att många instämmer i påståendet. Förmodligen tycker våra konkurrenter annorlunda och det är okej.  Grönsakshallen Sorunda grundades 1985. Verksamheten startade med att Gunnar Netz knackade dörr och sålde ägg och potatis till privatpersoner. När han bestämde sig för att växla upp så tog han sig an Sveriges bästa restaurang som kund, och lovade då att kunna leverera allt som kunden ville ha, i rätt tid och till högsta kvalitet. Varje dag. Idén med det var att Grönsakshallen Sorunda bäst kunde utvecklas utifrån kundens behov och tillsammans med kunden. På samma sätt byggdes relationerna med många av våra leverantörer.

Om vi kan vara kopplingen mellan de bästa leverantörerna och de bästa kunderna så ser vi att vi kan vara en drivande kraft i Sveriges restaurangvärld. Vi hör vad kunderna behöver och berättar det för våra leverantörer, som utvecklar och tar fram nya produkter – då är vi alla vinnare.  Många av våra kunder och leverantörer idag har varit med sedan starten och tillsammans har vi utvecklats och fortsätter utveckla varandra. För oss är det viktigt att det är kul och enkelt att göra affärer och det är verkligen kul när vi ser att vi är en länk i kedjan som gör att våra kunder och leverantörer mår bra.  Vi har höga ambitioner och ställer höga krav på oss själva som en innovatör och kvalitetsleverantör. Det ställer också höga krav på våra medarbetare. Vi måste hela tiden ha örat mot rälsen, se möjligheter i stället för svårigheter, fatta egna beslut och vara snabbrörliga och flexibla. Vi brukar säga att vi alltid säger ja och som konsekvens kan det innebära att en av våra säljare ringer sin moster och ber henne plocka ihop en påse svartvinbärsblad från sina buskar, för säljaren har lovat en kund att få leveransen i eftermiddag – trots att det var slut i vårt lager och hos våra leverantörer.

Vi tror att alla vill göra så gott man kan. Vi vet också att alla vi människor har olika styrkor och olika svagheter. I vår verksamhet är vi övertygade om att vi når större framgång genom att låta medarbetarna få fokusera på det de är bra på. Det innebär att vi i alla roller försöker se till förmåga i stället för oförmåga och vi vill att om någon är duktig på att sälja men dålig på att administrera – låt denne då sälja och överlåt administrationen till en person som älskar att administrera. Vi har ett mångårigt samarbete med Samhall där våra Samhallmedarbetare hjälper oss genom att skapa de finaste produkterna som våra kunder kan önska sig. Vi inser att vi har en oerhörd nytta av Samhallmedarbetarnas lojalitet och plikttrogenhet och då är det extra roligt att veta att vårt samarbete också lyfter och stärker medmänniskor som annars kan ha svårt att hitta sin plats i arbetslivet. Genom samarbetet med Samhall och genom att vi så långt som möjligt försöker låta medarbetarna arbeta med det man är bra på, så får vi en mer inkluderande miljö som ger arbetsglädje, bidrar till öppenhet och förståelse med en fantastisk affärsnytta som resultat. Olika är bra!

Välkommen som kund

Missförstå oss rätt – när vi säger ”kräsna krögare” så gör vi det lite med glimten i ögat. Men vi förstår också att våra kunder jobbar i en bransch med stor konkurrens och där kraven från gäster och kritiker är väldigt höga. Då är det inte mer än rimligt att även ställa höga krav på sin grossist av frukt & grönt och gourmetvaror. Utan produkter av rätt kvalitet, levererade i rätt tid, till rätt peng så är det helt enkelt svårt att vara konkurrenskraftig.

Vi brukar säga att vi ”säljer service där produkter ingår”. Råvaran och ursprunget är så klart i centrum, där är vi kräsna, men vi förstår också de stora kraven som ställs på inköp, kvalitetsgranskning, produktion, sälj, plock, transport och administration för att lyckas. Rätt produkt ska hela vägen fram till ert kök och det ska göras på ett sätt som hjälper er verksamhet att växa och frodas. Vi arbetar ständigt med att förbättras i hela vår kedja för vi vet att våra kunder baserar en del av sin framgång på att vi gör ett gediget jobb.

Välkommen som kund!

Christer Läckgren, VD, Grönsakshallen Sorunda

 

”Vi brukar säga att vi alltid säger ja och som konsekvens kan det innebära att en av våra säljare ringer sin moster och ber henne plocka ihop en påse svartvinbärsblad från sina buskar, för säljaren har lovat en kund att få leveransen i eftermiddag – trots att det var slut i vårt lager och hos våra leverantörer.”

Grönsakshallen Sorunda AB är den personliga frukt & grönt- och gourmetgrossisten som även har egen produktion av skuret samt ett produktionskök. Vi är rikstäckande med lager i Stockholm, Göteborg och Hässleholm. Vi grundades 1985 och är idag ett dotterbolag till Martin & Servera som ägs av Axel Johnson AB. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött, Fiskhallen Sorunda och Martin & Servera Restaurangbutiker.

Fakta

Grönsakshallen Sorunda bildar tillsammans med Fällmans Kött och Fiskhallen Sorunda, Sorundahallarna – en komplett färskvaruleverantör med kunden i fokus.

Vi har lager på tre platser i landet och når kunder över hela Sverige och Åland.

Vi finns tillgängliga dygnet runt personligen via telefon eller epost.

I Stockholm finns vår egen toppmoderna produktionsanläggning, där vi tillsammans med våra kunder bestämmer vilka skurna produkter vi ska producera.

I Hässleholm har vi vårt egna produktionskök där våra kockar står redo att hjälpa era kockar. Vi kan erbjuda färdiga produkter eller bara hjälpa till med att producera större volymer om behov finns.

Sortiment

Grönsakshallen Sorundas sortiment är brett, djupt och av hög kvalitet. Våra medarbetare brinner för produkter och relationer.

Vi har egen import och mångåriga samarbeten med leverantörer i Sverige och utomlands som vet att vi ställer höga krav på produkterna. Detta gör att vi kan erbjuda produkter som håller enhetlig storlek och färg vid varje leveranstillfälle.

Utöver färskvaror har vi även ett brett gourmetsortiment med högkvalitativa produkter från världens alla hörn, som ROI olivolja från italienska Badalucco, Fleur de Sel från franska Camargue, marconamandel från Spanien och högklassig tryffel från Alba.

Under varumärket Smakriket samlar vi högkvalitativa produkter som produceras småskaligt i Sverige och på Åland. Produkterna har ett tydligt ursprung och ger smaken av en plats.

Vår grundlag

Så gott som dagligen ställs man inför små och stora beslut och det är inte alltid man vet hur man ska göra. För dessa tillfällen har vi skapat en egen grundlag. Fyra ledord som vi kan luta oss mot, fyra enkla ord som är grunden för alla våra beslut: rättvisa, ärlighet, sparsamhet och sunt förnuft. Svårare behöver det inte vara.