Till sidans huvudinnehåll
Svedjan Ost

Sortiment

Svedjan Ost

Himmelskt goda ostar från Västerbotten. Ett gårdsmejeri i Norra Västerbotten på en gammal gård med spår från flera generationers arbete.
Pär och Johanna Hellströms gårdsmejeri ligger i Södra Svedjan vid sjön Storkågeträsk i Västerbotten. Här går deras glada och nöjda kor och betar, och levererar mjölk av högsta kvalitet som de sedan ystar till himmelskt goda ostar. Johanna sköter om korna och mjölkningen och Pär är den som förädlar mjölken i gårdsmejeriet.

Ostar

Svedjan Gårdsost

Svedjan Gårdsost

Grynpipig, pressad hårdost gjord på opastöriserad komjölk. Lagrad minst 14 månader.

99092 1/16 ca. 1 kg

Svedjan ost

www.svedjanost.se | Facebook | Instagram
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Svedjan osts hemsida.

Producent

Pär och Johanna Hellström

Adress

Södra Svedjan 29
934 94 Kåge

Upptäck mer!

Wapnö gård

Våra producenter

Wapnö gård

För 20 år sedan var gården traditionell. Wapnö var en vanlig gård med kor och åkrar och ingen kontakt med dig som konsument. Mjölken sändes iväg till de stora, som idag har blivit globala. Wapnö valde en annan väg. De ville vara ett konsumentnära företag med ett tydligt fokus på smakupplevelsen och hållbar miljö.
Påverås Gårdsmejeri

Sortiment

Påverås Gårdsmejeri

Påverås Mejeri ligger utanför Falköping i Västergötland. Falbygdens kalkrika jordar är platsen för Sveriges första boskapsskötande kultur.
God morgon!

Sortiment

God morgon!

Smakfull start på dagen med Sorunda. Vi har valt ut produkter och råvaror för dig med frukostgäster, båda såna som har tid att njuta länge i lugn och ro och såna som är på språng. Ett axplock av komponenter som bidrar till en god morgon.
Puttersjaus Gård

Våra producenter

Puttersjaus Gård

Puttersjuas Gård ligger i Rute på Gotland och drivs av Lotta och Anders Bogren. I det lilla mejeriet görs filmjölk och yoghurt av mjölk från gårdens gräsätande fjällkor. Den lilla fjällkon är känd för en mjölk med både hög fetthalt och proteinhalt, och det går såklart bra att köpa även mjölken.Vi har fjällkor, lamm och höns.