Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Sortiment

Koll på säsongen


Lämna preppen till oss!


Låt det gröna ta plats på julbordet. Varför inte testa att lägga in grönsaker på samma sätt som sill eller grava morot istället för lax?

Zucchini snedskuren 12mm
artnr. 57206

Skalad Aubergine 8mm
artnr. 57272

Morot långskivad 2mm
artnr. 57205


Allt för den goda julen


Direkt från matmarknaden

Vi importerar grönsaker och frukter direkt från matmarknader i norra och södra Italien. Senast in i våra lagerhus är bland annat spigarello, puntarella, den vackra fläckiga salladen castel franco, cima di rapa, cedri och vintertomater som datterini och marinda.

Buonissimo!
Varje vecka delar vi med oss av den kunskap vi har om det aktuella läget på marknaden för att du som kund ska kunna göra så bra och medvetna val som möjligt.

Läs vår senaste uppdatering här nedanför eller prenumerera på utskick från oss för koll på säsongen direkt till din mailkorg.

Vecka 49

Hjältar i vintermörkret är de fantastiska rotfrukterna! För tillfället har vi gott om kålrot, palsternacka och rotselleri av fin kvalitet hemma.

Trots att det är så sent på säsongen har vi två svenska päronsorter hemma. Den ena sorten heter Lukas och den andra Carola. Lukas är klargrönt och slätt, medan Carola liknar gråpäron och Conference mer. Båda är mycket goda!

Under veckan byter vi land på flowersprouts, från holländsk råvara till svensk.Det är högsäsong för vintertryffel från Spanien och vi har fortfarande lite gotländsk hösttryffel kvar.

Citrus: Den falska blodapelsinen cara cara är nu mycket fin i smak och färg och i veckan får vi hem clementiner från Spanien på 2,3 kg låda.

Nu börjar vi se konsekvenserna av det ihållande regnet i Spanien. Kvalitet och tillgång på roman-, isbergsallad och paprika påverkas och är inte alls så bra som vi hade hoppats på.

Volymer på vindruvor är fortsatt låga för säsongen och de höga priserna hänger kvar.

Vildsvampen från Sverige och norra Europa är slut och vi får hålla ut till nästa år.

Läs vidare

Sortiment

Egen produktion

I vår egen produktion skalas, sköljs, skärs och pressas frukter och grönsaker för att underlätta våra kunders vardag. Låt oss hjälpa till!
Om oss

För den kräsne krögaren

Missförstå oss rätt – när vi säger ”kräsna krögare” gör vi det med glimten i ögat. Men vi förstår också att våra kunder jobbar i en bransch med stor konkurrens och där kraven från gäster och kritiker är väldigt höga.
Hållbarhet

Hållbart erbjudande

Vi ansvarar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden med fokus på god djuromsorg, bra arbetsförhållanden och låg miljöpåverkan. Därför väljer vi bort varor som är oetiska eller miljömässigt ohållbara och erbjuder istället ett brett utbud av hållbara varor som är miljö- och socialt tredjepartscertifierade, så kallade mervärdesmärkningar.
Råvarukunskap

Råvarukunskap

När är det säsong för aprikoser? Vad är det som gör att en sorts potatis är mjölig, en annan fast och en tredje nästan vattnig? Hur lång tid tar det för sparris att växa och hur många scovillegrader mäter en habanero?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.