Till sidans huvudinnehåll
Koll på säsongen

Sortiment

Koll på säsongen

Varje vecka delar vi med oss av den kunskap vi har om det aktuella läget på marknaden för att du som kund ska kunna göra så bra och medvetna val som möjligt.

Läs vår senaste uppdatering här nedanför eller prenumerera på utskick från oss för koll på säsongen direkt till din mailkorg.

Vecka 51-1

Bra just nu

Svenska jordärtskockor finns hemma och är riktigt bra! Det finns både ekologiska och konventionellt odlade.

Nu finns blodapelsiner från Italien hemma i alla våra lager. Både färg och smak är bra, men blir bättre och bättre för varje vecka som går.

Den brasilianska melonsäsongen är på topp. Honung-, cantaloup-, galia- och vattenmelon är mycket goda. Vissa sorter kan ha bruna fläckar på skalet. Dessa beror på sockerfällingar som tyder på att frukten är söt.

Nu är det högsäsong för granatäpplen från Turkiet. Frukterna är saftiga och har bra smak. Färgen är kraftfull och priset lågt.

Det finns tomater av många sorter hemma och kvaliteten är fortfarande god. De kommer från Spanien, Frankrike, Kanarieöarna och Italien.

Trädmogen mango från Peru är nu söt och saftig och köttet har fin textur. Passa på!

Var uppmärksam på

På grund av brist på råvara har aubergine för tillfället ett ovanligt högt pris. Kvaliteten är dock bra.

Vi ser tillfälliga mindre prisuppgångar på tomater, gurka, paprika och zucchini. Detta är normalt för säsongen och beror på kraftigt ökad efterfrågan inför storhelgerna, särskilt ifrån dagligvaruhandeln. Priserna väntas sjunka i början på året.


Lämna nyårspreppen till oss!

Blodgrapefilé 1kg
artnr. 5201

Limefilé 1kg
artnr. 5294

Apelsinfilé 1kg
artnr. 5205

Granatäppelkärnor 250g
artnr. 57118

Tärnad mango 10x10 mm 1kg
artnr. 5295

Grön papaya allumette 2kg
artnr. 5729

Svarvad potatis 2kg
artnr. 57243

Läs vidare

Egen produktion

Sortiment

Egen produktion

I vår egen produktion skalas, sköljs, skärs och pressas frukter och grönsaker för att underlätta våra kunders vardag. Låt oss hjälpa till!
För den kräsne krögaren

Om oss

För den kräsne krögaren

Missförstå oss rätt – när vi säger ”kräsna krögare” gör vi det med glimten i ögat. Men vi förstår också att våra kunder jobbar i en bransch med stor konkurrens och där kraven från gäster och kritiker är väldigt höga.
Hållbart erbjudande

Hållbarhet

Hållbart erbjudande

Vi ansvarar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden med fokus på god djuromsorg, bra arbetsförhållanden och låg miljöpåverkan. Därför väljer vi bort varor som är oetiska eller miljömässigt ohållbara och erbjuder istället ett brett utbud av hållbara varor som är miljö- och socialt tredjepartscertifierade, så kallade mervärdesmärkningar.
Råvarukunskap

Råvarukunskap

Råvarukunskap

När är det säsong för aprikoser? Vad är det som gör att en sorts potatis är mjölig, en annan fast och en tredje nästan vattnig? Hur lång tid tar det för sparris att växa och hur många scovillegrader mäter en habanero?