Till sidans huvudinnehåll
Gällenäs Gård

Våra producenter

Gällenäs Gård

Gällenäs är ett ungt familjeföretag och som främst består av Anette och Peter van Schie. Innan de tillsammans startade sin verksamhet skaffade de sig kunskap och erfarenhet inom den gröna sektorn både i Holland och i Sverige.

Att odla är inte bara ett jobb utan en livsstil som endast kan fungera om hela familjen är med på resan. Så paret har stor hjälp av föräldrar, syskon, tjocka släkten, goda vänner och anställda som alla är en del framgången.

Gällenäs odlar främst kvisttomater eftersom de sitter kvar längre på plantan och bildar mer smak och nyttigheter såsom antioxidanter. Utöver tomater odlas det även små och stora gurkor, spetspaprika, aubergine och chili.

Miljö

Med odlarglädje och kunskap odlas det fram grönsaker med mer smak och arom helt utan att bespruta produkterna med kemiska eller ekologiska bekämpningsmedel.

Visionen är att allt odlande ska vara miljövänligt och därför används  miljöcertifierad växtnäring. Växthusen värms med flis och man odlar i kokosfiber. Allt vatten recirkulerar i växthuset.


Bakgrund

Gällenäs gård är ett familjeföretag som odlat och levererat potatis till butiker i närområdet sedan 50-talet.Vi som driver gården är Bengt o Ingemar Karlsson.Vi älskar att odla och detta har gått i arv till Bengts dotter Anette som tillsammans med maken Peter byggde ett bågväxthus 2012 och började odla grönsaker. Smak är viktigt för oss och vi väljer därför att odla på ett sätt som främjar smaken samt att välja sorter med mer smak.

Verksamhet

Gällenäs gård vid Vänerns strand. Här odlar Anette o Peter potatis o växthusgrönsaker. Under säsong säljer de grönsaker med mera i en självbetjäningsgårdsbutik. Potatis finns året runt. Butiken är öppen 8-20 varje dag. Endast swishbetalning.
<strong><span style="font-weight: 400;">Det som driver oss är vår kärlek till att odla fram fina grönsaker som får smaklökarna att dansa</span></strong>
Det som driver oss är vår kärlek till att odla fram fina grönsaker som får smaklökarna att dansa

- Anette och Peter van Schie

Gällenäs gård

www.gallenas.se
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Gällenäs hemsida.

Producenter

Anette och Peter van Schie

Adress

Gällenäs 325
46465 Brålanda

En smygtitt i Anettes och Peters växthus

Upptäck fler producenter

Skags Gård

Våra producenter

Skags Gård

En familjegård i sjätte generation. På gården odlas grönsaker av hög kvalitet på ett skonsamt sätt. Här är ligger det ett gediget arbete bakom  den utmärkta kvalitén. Växtföljden planeras noga och även användandet av lämpliga jordar. Allt som odlas på Skags gård sorteras och paketeras av egen personal.
Wålstedts gård

Våra producenter

Wålstedts gård

På Wålstedts lantbruk bedrivs ekologisk grönsaksodling, det finns restaurang, bakkurser och upplevelsebaserat boende. Här har det odlats ekologiskt och KRAV-märkt sedan KRAV startade 1985.
Stenhuse Gård

Våra producenter

Stenhuse Gård

Stenhuse gård på Gotland är en kvalitetsmedveten odlare och leverantör av bär och primörer som sparris, jordgubbar, hallon, ramslök. Allt som odlas tvättas, sorteras och packas av personal på gården.
Puttersjaus Gård

Våra producenter

Puttersjaus Gård

Puttersjuas Gård ligger i Rute på Gotland och drivs av Lotta och Anders Bogren. I det lilla mejeriet görs filmjölk och yoghurt av mjölk från gårdens gräsätande fjällkor. Den lilla fjällkon är känd för en mjölk med både hög fetthalt och proteinhalt, och det går såklart bra att köpa även mjölken.Vi har fjällkor, lamm och höns.