Till sidans huvudinnehåll
Skags Gård

Våra producenter

Skags Gård

En familjegård i sjätte generation. På gården odlas grönsaker av hög kvalitet på ett skonsamt sätt. Här är ligger det ett gediget arbete bakom  den utmärkta kvalitén. Växtföljden planeras noga och även användandet av lämpliga jordar. Allt som odlas på Skags gård sorteras och paketeras av egen personal.

Miljö och kvalitet går hand i hand

Genom ett ansvarsfullt brukande av marken skapas förutsättningar för lång­siktig bördighet och bevarande av den biologiska mångfalden. Skags gård ställer höga krav på sitt miljöarbete, lagar och andra krav som före­taget berörs av betraktas som minimikrav. Skags Gårds miljötänk vilar aldrig.

Odling, lagring och paketering är knutet till gården vilket ger en bra kontroll på råvarorna.
Arbetet med förbättringar i odling, lagring och övrig hantering pågår hela tiden för att säkerställa leverans av utmärkta råvaror.

Fem snabba med Johan Hellgren


Om folk frågar vad du jobbar med? Säger du matproducent, odlare, bonde eller vad vill du kalla dig?
 - Jag kallar mig grönsaksodlare.

Hatten av! Du är sjätte generationen som är verksam på Skags Gård, det är imponerande. Ditt jobb är ju lite av en livsstil vill jag påstå, vad hade du gjort om du inte hade odlat och drivit en familjegård?
- En mycket svår fråga, hade varit någon form av eget företagande, det enda jag vet 100 % är att det inte skulle vara väderberoende och att man skulle ha möjlighet att ta några semesterveckor på sommaren. Mest troligt rockstjärna.

Var hittar du inspiration för att fortsätta utveckla arbetet?
- Det hittar jag mycket genom studieresor till bland annat branschmässor och även gårdsbesök inom landet och Europa samt USA.
Kontakt med kollegor och såklart internet.
Och givetvis kontakten med Bagarn på Sorunda!

Om du har någon ledig tid, vad gör du helst då?
- Bara vara med familjen.
Lyssnar på musik , umgås med vänner och ut och gå i den fina naturen vi har här på östra Gotland.

Slutligen, vilken är din absoluta favoriträtt?
- Vill nog nästan påstå att den första sparrisen med ett glas vitt vin.
Gotländska rotfrukter, naturligt gjorda - naturligt goda
“Gotländska rotfrukter, naturligt gjorda - naturligt goda”

- Skags Gård

Skags Gård

www.skags.se
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Skags hemsida.

Producent

Johan Hellgren

Adress

Skags Gård AB Östergarn Skags
623 68 Katthammarsvik

Upptäck fler producenter

Hällestad svamp

Våra producenter

Hällestad svamp

Hällestad odlar och säljer ekologisk svensk svamp av hög kvalitet till butiker, restauranger och grossister i hela Sverige. Svensk Ekosvamps ekologiska färska svampar odlas i skånska Torna Hällestad och i småländska Hallaryd under varumärket Hällestad.
Wålstedts gård

Våra producenter

Wålstedts gård

På Wålstedts lantbruk bedrivs ekologisk grönsaksodling, det finns restaurang, bakkurser och upplevelsebaserat boende. Här har det odlats ekologiskt och KRAV-märkt sedan KRAV startade 1985.
Stora Tollby Gård

Våra producenter

Stora Tollby Gård

Gården ligger i Fole, ca 15 km öster om Visby och drivs av Andreas Wiklund. Gårdens huvudfokus är potatis. Gotlands milda solrika klimat och naturlig kalkrika jordmån tillsammans med gedigen kunskap gör att här, på Stora Tollby Gård, produceras det potatisar i världsklass.
 
Stenhuse Gård

Våra producenter

Stenhuse Gård

Stenhuse gård på Gotland är en kvalitetsmedveten odlare och leverantör av bär och primörer som sparris, jordgubbar, hallon, ramslök. Allt som odlas tvättas, sorteras och packas av personal på gården.