Till sidans huvudinnehåll
Roi

Våra producenter

Roi

I den lilla bergsbyn Badalucco i den italienska regionen Ligurien tillverkar framiljen Boeri olivolja av Taggiascaoliver. Företaget, Roi, är ett mer än 100 år gammalt familjeföretag vars passion för oliven och jorden den växer ur genomsyrar allt de gör.

100-årigt familjeföretag

Familjen Boeri började odla oliver och pressa olja för över 100 år sedan. Idag är det fjärde generationen som leder företaget och man utvecklar sortimentet med hjälp av både öl och gin - givetvis med inslag av oliv.

Oliverna som odlas här i Badalucco är av sorten Taggiasca, en av de mest delikata sorterna. Under skörd samlas hela byn och täcker de branta kullarna med finmaskiga nät som sys ihop runt träden för att inga oliver ska undgås. Sedan krattas och skakas träden varsamt för att oliverna ska trilla ned. Byn hjälps åt med att frakta skörden till Boeris kvarn där olja framställs genom kallpressning.

Olivoljan som pressas får en låg syra och mjuk fruktighet som förstärker matens egenskaper utan att ingripa allt för bestämt. Genom åren har flera olika oljor med olika karaktär tagits fram och nu finns dessutom smaksatta varianter med bland annat citron, rosmarin och tryffel. Utöver olja tillverkar Roi bland annat tapenade, pesto, soltorkade tomater och såklart oliver.
Hållbart jordbruk är jordbruk där marken får tillbaka det som tas ifrån den.
“Hållbart jordbruk är jordbruk där marken får tillbaka det som tas ifrån den.”

- Franco Boeri, ägare av Roi

Friend of the earth

Sedan 2014 är Roi certifierade enligt standarden "Friend of the Earth". Certifieringen har de förtjänat genom hållbarhteten i sitt jordbruk och för det sociala ansvar som driver alla aktiviteter i företaget. Detta är den enda produktcertifiering som Roi har och den har man valt eftersom den återspeglar de arbetsmetoder och det engagemang man känner för ett hållbart jordbruk. 

Certifieringen Friend of the Earth är det internationella certifieringsprogrammet för hållbart jordbruk och uppfödning och har utvecklats utifrån SAFA-riktlinjerna (Sustainability Assessment of Food and Agriculture systems) dikterade av FAO, FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation.


Upptäck fler producenter

Tartuflanghe

Våra producenter

Tartuflanghe

Fantastisk tryffel från Langhes böljande kullar
The Pepper Quest

Våra producenter

The Pepper Quest

Fantastisk handplockad, skördebaserad ursprungspeppar och  likaledes kryddor. Ett svenskt företag som importerar kryddor direkt från samarbetsodlare runt om i Asien. Nyfikenhet, samarbete och ett dedikerat sökande efter kvalité och smak har lett fram till toppenprodukterna som erbjuds idag.
Gällenäs Gård

Våra producenter

Gällenäs Gård

Gällenäs är ett ungt familjeföretag och som främst består av Anette och Peter van Schie. Innan de tillsammans startade sin verksamhet skaffade de sig kunskap och erfarenhet inom den gröna sektorn både i Holland och i Sverige.
Skags Gård

Våra producenter

Skags Gård

En familjegård i sjätte generation. På gården odlas grönsaker av hög kvalitet på ett skonsamt sätt. Här är ligger det ett gediget arbete bakom  den utmärkta kvalitén. Växtföljden planeras noga och även användandet av lämpliga jordar. Allt som odlas på Skags gård sorteras och paketeras av egen personal.