Till sidans huvudinnehåll
Stenhuse Gård

Våra producenter

Stenhuse Gård

Stenhuse gård på Gotland är en kvalitetsmedveten odlare och leverantör av bär och primörer som sparris, jordgubbar, hallon, ramslök. Allt som odlas tvättas, sorteras och packas av personal på gården.
Stenhuse gård odlar bär och grönsaker konventionellt enligt IP/Svenskt Sigills regler.
IP Sigill Frukt & Grönt står för:
• Oberoende certiferat
• Svenskt ursprung (spårbarnet)
• Hög matsäkerhet
• Extra miljöansvar

Gården har dessutom kvalitetssystem för att säkerställa bästa möjliga resultat i allt för att våra kunder ska få livsmedelsprodukter av hög kvalitet: IP-Odling, IP-Livsmedel och HACCP

Förpackningar

Sedan år 2000 har Stenhuse gård utvecklat egna förpackningar. Det började med potatispåsar med egen gårdslogotyp, egendesignade jordgubbskartonger i papp med plastöverdrag, etiketter, ytteremballage och transportlådor. Från år 2017 packas jordgubbar i plastförpackningar med lock – något som livsmedelsföretagen efterfrågat, för att säkra livsmedelshygien och underlätta transporter.
<strong><span style="font-weight: 400;">Vi på Stenhuse gård är väldigt stolta över är att våra produkter serverats bland annat på flera av Nobelfestens middagar samt kronprinsessan Victorias bröllop.</span></strong>
Vi på Stenhuse gård är väldigt stolta över är att våra produkter serverats bland annat på flera av Nobelfestens middagar samt kronprinsessan Victorias bröllop.

- Tomas Stenhuse

Bakgrund

Stenhuse gårds historia Stenhuse gård i Sanda socken på Gotland har anor sedan 1700-talet eller ännu längre bak i tiden. Gården har i fem generationer sysslat med traditionellt jordbruk. Gården har producerat mjölk och här har odlats traditionella gotländska grödor som sockerbetor och spannmål. År 1996 ändrades inriktningen till att istället odla grönsaker och rotfrukter, till exempel färsk potatis, knippgrönsaker, morötter och rödbetor. Och framför allt spetsprodukter i form av sparris och jordgubbar. 1995 sattes den första sparrisen och 1996 började gården odla jordgubbar. 1999 försvann de sista kvigorna som fanns kvar på gården. Samtidigt fick Tomas Pettersson (numera Stenhuse), som drivit gården sedan 1994, kontakt med en restauranggrossist på fastlandet. Där börjar gårdens historia som kvalitetsmedveten leverantör av bär och primörer till restauranger och matbutiker på olika platser i Sverige.

Verksamhet

I gårdsbutiken hittar du ett utvalt sortiment av gårdens primörer: hallon, jordgubbar, rabarber, ramslök, vit och grön sparris, solmogna tomater, gurka, rödbetor och potatis. Här finns också gårdens egen sylt av egenodlade hallon och jordgubbar. I butiken hittar du även ägg från Winarve gård, bröd och bullar från Tofta strandbageri samt olika delikatesser från lokala tillverkare.

Livet på Stenhuse gård

Video Thumbnail

Stenhuse gård

www.stenhusegard.se
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Stenhuse gårds hemsida.

Producent

Tomas Stenhuse, ägare av Stenhuse gård.

Adress

Sanda Stenhuse 243
623 79 Klintehamn

Upptäck fler producenter

Hällestad svamp

Våra producenter

Hällestad svamp

Hällestad odlar och säljer ekologisk svensk svamp av hög kvalitet till butiker, restauranger och grossister i hela Sverige. Svensk Ekosvamps ekologiska färska svampar odlas i skånska Torna Hällestad och i småländska Hallaryd under varumärket Hällestad.
Skags Gård

Våra producenter

Skags Gård

En familjegård i sjätte generation. På gården odlas grönsaker av hög kvalitet på ett skonsamt sätt. Här är ligger det ett gediget arbete bakom  den utmärkta kvalitén. Växtföljden planeras noga och även användandet av lämpliga jordar. Allt som odlas på Skags gård sorteras och paketeras av egen personal.
Karintorps tomater

Våra producenter

Karintorps tomater

Familjen Groenwegen har odlat grönsaker i flera generationer och här handplockas noga utvalda tomater av olika sorter. Ett fantastiskt utbud som plockas, paketeras och levereras på ett sätt som är bra både för tomaten och miljön.
Stora Tollby Gård

Våra producenter

Stora Tollby Gård

Gården ligger i Fole, ca 15 km öster om Visby och drivs av Andreas Wiklund. Gårdens huvudfokus är potatis. Gotlands milda solrika klimat och naturlig kalkrika jordmån tillsammans med gedigen kunskap gör att här, på Stora Tollby Gård, produceras det potatisar i världsklass.