Till sidans huvudinnehåll

Grönsakshallen Sorunda är med och bidrar till Operation Smile

Grönsakshallen Sorunda är med och bidrar till Operation Smile
För varje kund som beställer en ekologisk banan från Martin & Servera-gruppen går ett bidrag till hjälporganisationen Operation Smile. Förra veckan var det World Smile Day och Grönsakshallen Sorunda har hittills bidragit till att 25 barn fått en gomspaltsoperation.
I slutet av 2020 tecknade Martin & Servera-gruppen avtal med Ewermans om hela årsvolymen bananer – över 3000 ton. Runt 80 procent av den volymen är ekologiska respektive KRAV-märkta. När det nya avtalet slöts med Ewerman blev det också klart att för varje ekologisk banan en kund beställer går ett bidrag till Operation Smile.

Operation Smile arbetar för att ge barn med gomspalt möjlighet till operation. Operationen är enkel och tar bara tar en timme – men för de barn som opereras ger den ett nytt leende och ett helt nytt liv.

En tackfilm från Operation Smile

Video Thumbnail

Fler nyheter

Välkommen till nya gronsakshallen.se

Nyhet

Välkommen till nya gronsakshallen.se

Som du säkert redan har märkt har vi på Grönsakshallen Sorunda gett vår hemsida en ny kostym med syfte att skapa bättre användarvänlighet och för att enklare hitta och söka relevant information.
1.8 ton plast mindre med hjälp av sparris och tomater

Nyhet

1.8 ton plast mindre med hjälp av sparris och tomater

Som en del i arbetet med att reducera plastförbrukning arbetar Grönsakshallen löpande med att byta ut produktförpackningar och packemballage. Sedan ett år tillbaka plastar vi till exempel inte längre burarna till kundgruppen Choice, något som redan har inneburit en plastbesparing på ca 12 000 m. Nu har turen kommit till förpackningarna för Grönsakshallen Stockholms sparris och cocktailtomater.
Fler gasbilar till Sorundahallarnas stockholmsflotta

Nyhet

Fler gasbilar till Sorundahallarnas stockholmsflotta

Hållbarhetsarbetet pågår överallt och i flera städer får endast gas- och elbilar köra. För att svara upp emot detta har Sorundahallarnas stockholmsflotta utökats med ytterligare tre gasbilar. Sedan tidigare fanns en gasbil tillgänglig för leveranser till bland annat Gamla Stan, men nu har man alltså fyra fordon att tillgå.