Till sidans huvudinnehåll
Löfsta Herrgårdsmejeri

Sortiment

Löfsta Herrgårdsmejeri

På Löfsta Säteri i Vallentuna norr om Stockholm drivs ett gårdsmejeri med egen mjölkproduktion.
På gården finns getter av svensk lantras samt jerseyoch fjällkor. Djuren lever under så naturliga förhållanden som möjligt, och eftersom de är idisslare består deras föda därför till största del av gräs. Mjölken omvandlar mejerskan Marie sedan med varsamt handlag och stor kunskap till smarriga ostar, alla med sin egen unika karaktär.

Grönsakshallen har utöver hårdostar även yoghurt och färskost i sortimentet.

Yoghurt
Dränerad youghurt av jerseykomjölk.
66200 0,5 liter

Färskost
Färskost på pastöriserad jerseykomjölk.
66227 ca 500 g

Ostar

Löfsta Blå

Löfsta Blå

Vällagrad blåmögelost av opastöriserad mjölk från jerseyko och fjällko. Kraftfull, krämig och söt med lång, smörig eftersmak.

66024 hel ca. 4 kg
66025 kvart ca. 1 kg

Löfsta Herrgårdsmejeri

www.smakriket.se/producent/lofsta-herrgardsmejeri | Facebook | Instagram
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Smakriket/Löfsta Herrgårdsmejeri.

Producent

Marie Backrud Ivgren driver sedan 2005 mejeriet på familjens säteri i Uppland.

Adress

Löfsta Säteri 5
186 95 Vallentuna

Upptäck mer

Puttersjaus Gård

Våra producenter

Puttersjaus Gård

Puttersjuas Gård ligger i Rute på Gotland och drivs av Lotta och Anders Bogren. I det lilla mejeriet görs filmjölk och yoghurt av mjölk från gårdens gräsätande fjällkor. Den lilla fjällkon är känd för en mjölk med både hög fetthalt och proteinhalt, och det går såklart bra att köpa även mjölken.Vi har fjällkor, lamm och höns.
Tomat

Råvarukunskap

Tomat

I livsmedelssammanhang klassas tomater som grönsak, men botaniskt som frukt. Ordet tomat härstammar från det aztekiska ordet "tomatl" och man tror att det var i nuvarande Mexiko som man en gång började odla tomater.
God morgon!

Sortiment

God morgon!

Smakfull start på dagen med Sorunda. Vi har valt ut produkter och råvaror för dig med frukostgäster, båda såna som har tid att njuta länge i lugn och ro och såna som är på språng. Ett axplock av komponenter som bidrar till en god morgon.
Gällenäs Gård

Våra producenter

Gällenäs Gård

Gällenäs är ett ungt familjeföretag och som främst består av Anette och Peter van Schie. Innan de tillsammans startade sin verksamhet skaffade de sig kunskap och erfarenhet inom den gröna sektorn både i Holland och i Sverige.