Till sidans huvudinnehåll
Gli Aironi

Våra producenter

Gli Aironi

Gli Aironi betyder "hägrarna" och är ett familjeföretag i femte generationen. Namnet kommer av att de blöta odlingsmarkerna i Vercelli är en populär häckningsplats för gråhägrar, något man är mycket stolt över eftersom det är ett friskhetstecken för marken.

Fram till för bara några år sedan fokuserade italiensk risodling på kvantitet och på urskillningslös användning av kemiska gödningsmedel och jordbrukskemikalier, vilket var förödande för denna typiska våtmark. Gråhägrarna försvann fort, men är nu tillbaka sedan man bestämde sig för att arbeta med en mindre aggressiv jordbruksform.

Gli Aironis ris är den enda på marknaden som bibehåller sin Gemma oförädlad under produktionen. Dels så bevaras proteiner, vitaminer, mineraler och enzymer som du finner i det yttre lagret, men du får också en bevarad elasticitet som ger riset en maximal absorption under tillagningen, både när det gäller kompakthet och dess smak. Så när du gör din risotto, kommer du att uppskatta dess enastående förmåga att absorbera vätskor även efter tillagning. Detta åstadkommer man med en minimal blekning och en unik skalning i kvarnar av sten.


I Grönsakshallens sortiment finns ris av sorterna:
Carnaroli
Arborio, rött, svart
Nebbia fog (rökt carnaroliris)

Gli Aironi

www.gliaironi.it | Facebook | Instagram
Produkter

Läs mer om alla produkter på Gli Aironis hemsida.

Producent

Ett familjeföretag i femtegenerationen

Adress

Strada delle Grange, 8 / 13034
Lignana (VC) Italy / P.I.

Upptäck mer

Stenhuse Gård

Våra producenter

Stenhuse Gård

Stenhuse gård på Gotland är en kvalitetsmedveten odlare och leverantör av bär och primörer som sparris, jordgubbar, hallon, ramslök. Allt som odlas tvättas, sorteras och packas av personal på gården.
Hantverksostar

Sortiment

Hantverksostar

Svenska ostar tillverkade med det rätta handlaget, förstklassiga råvaror & kärlek.
Ärtor & bönor

Råvarukunskap

Ärtor & bönor

Ärtor och bönor tillhör familjen ärtväxter, även känt som baljväxter, som består av ca 17 000 olika arter. En av dessa är ’pisum sativum’ som i vardagligt tal kallas för ärter. Det finns fem sorters ärter och en av dem är bönor. Hängde du med?
The Pepper Quest

Våra producenter

The Pepper Quest

Fantastisk handplockad, skördebaserad ursprungspeppar och  likaledes kryddor. Ett svenskt företag som importerar kryddor direkt från samarbetsodlare runt om i Asien. Nyfikenhet, samarbete och ett dedikerat sökande efter kvalité och smak har lett fram till toppenprodukterna som erbjuds idag.