Till sidans huvudinnehåll
Hantverksostar

Sortiment

Hantverksostar

Svenska ostar tillverkade med det rätta handlaget, förstklassiga råvaror & kärlek.

Smaken av en plats

Sverige är 1572 kilometer långt och 500 kilometer brett. Det innebär helt olika förutsättningar för den mat som produceras här. Inte minst för de ostar som ystas på gårdsmejerier runt om i landet. Mjölk från en ko som har betat i ett kargt fjällandskap i norra Sverige smakar annorlunda än från en ko som betat frodigt, ängsgräs i södra Sverige. Lika stor skillnad är det på den färdiga osten.

Utöver råvaran spelar regionala traditioner och hantverkshistoria in, liksom det faktum att alla mejerskor har sitt alldeles egna handlag vid ystningen.
Flera av ostarna är ystade i liten skala, vilket innebär att de endast finns i begränsade volymer. Tänk också på att alla ostar inte finns att tillgå året runt och att vissa ostar är beställningsvaror. 

Prata gärna med din säljare som kan berätta vilka ostar vi har att erbjuda dig just nu.

Upptäck våra mejerier

Löfsta Herrgårdsmejeri

Sortiment

Löfsta Herrgårdsmejeri

På Löfsta Säteri i Vallentuna norr om Stockholm drivs ett gårdsmejeri med egen mjölkproduktion.
Påverås Gårdsmejeri

Sortiment

Påverås Gårdsmejeri

Påverås Mejeri ligger utanför Falköping i Västergötland. Falbygdens kalkrika jordar är platsen för Sveriges första boskapsskötande kultur.
Almnäs Bruk

Sortiment

Almnäs Bruk

Almnäs Bruk ligger på en grönskande sluttning vid Vättern, strax utanför Hjo. Det är en gård med anor långt tillbaka i tiden och omnämns så tidigt som år 1225. Ost har man tillverkat här sedan 1830.

Orranäs Gårdsmejeri

Sortiment

Orranäs Gårdsmejeri

I Blekinge gör Boel Dahlberg ostar av mjölk från gårdens egna getter och från grannbondens kor.
Soldattorpets mejeri

Sortiment

Soldattorpets mejeri

Med passion för den goda naturliga maten och stort intresse för mathantverk tillverkas goda hantverksmässiga ostar i skånska Hyby.
Hansjö mejeri

Sortiment

Hansjö mejeri

En bit utanför Orsa, längs med Unnån i det karga landskap ligger Hansjö Mejeri . Mjölken som används vid ystningen kommer från gårdens egna kor och genom ett genuint mathantverk omvandlas den till riktigt mumsiga ostar.
Hillsands getgård

Sortiment

Hillsands getgård

Den jämtländska byn Hillsand ligger vackert belägen vid Ströms Vattudals västra strand. Här ligger Hillsands Getgård med anor från 1860-talet med eget gårdsmejeri. På gården bor Jan och Ulrika Hammar och tillverkar ost av både get- och komjölk.
Mathantverket Vuollerim

Sortiment

Mathantverket Vuollerim

Mathantverkshuset Vuollerimdelikatesser är ett bygdebolag där bygdens fjällkomjölk och andra lokala produkter förädlas. Här skapas genuint mathantverk med arktiska smaker där varje produkt är gjord med omtanke.
Svedjan Ost

Sortiment

Svedjan Ost

Himmelskt goda ostar från Västerbotten. Ett gårdsmejeri i Norra Västerbotten på en gammal gård med spår från flera generationers arbete.
Jürss mejeri

Sortiment

Jürss mejeri

Jürss mejeri gör ost på ekologisk certifierad mjölk från sörmländska gårdar. Kerstin & Claes Jürss driver mejeriet som ligger i Hälleforsnäs och har fått många utmärkelser för sina goda ostar genom åren.

Löt Gårdsmejeri

Sortiment

Löt Gårdsmejeri

Strax söder om Linköping ligger Löt Ryttargård, ett lokalt gårdsmejeri som producerar genuina östgötska mejeriprodukter från gårdens egna mjölkgetter.

Upptäck mer

Stora Tollby Gård

Våra producenter

Stora Tollby Gård

Gården ligger i Fole, ca 15 km öster om Visby och drivs av Andreas Wiklund. Gårdens huvudfokus är potatis. Gotlands milda solrika klimat och naturlig kalkrika jordmån tillsammans med gedigen kunskap gör att här, på Stora Tollby Gård, produceras det potatisar i världsklass.
 
Potatis

Råvarukunskap

Potatis

Potät, pära, jordäpple, pantoffel, plugg - ja kärt barn har många namn och kär, det är verkligen potatisen.
Hållbart erbjudande

Hållbarhet

Hållbart erbjudande

Vi ansvarar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden med fokus på god djuromsorg, bra arbetsförhållanden och låg miljöpåverkan. Därför väljer vi bort varor som är oetiska eller miljömässigt ohållbara och erbjuder istället ett brett utbud av hållbara varor som är miljö- och socialt tredjepartscertifierade, så kallade mervärdesmärkningar.
Picked by Sorunda

Sortiment

Picked by Sorunda

Picked by Sorunda är ett sigill för produkter och råvaror som är utvalda av oss på Sorundahallarna.