Till sidans huvudinnehåll
Almnäs Bruk

Sortiment

Almnäs Bruk

Almnäs Bruk ligger på en grönskande sluttning vid Vättern, strax utanför Hjo. Det är en gård med anor långt tillbaka i tiden och omnämns så tidigt som år 1225. Ost har man tillverkat här sedan 1830.

Idag är det mejeristerna Kerstin och Tommy som håller i ystningen, och för dem är det av stor vikt att ha kontroll på hela produktionskedjan, från vad korna äter, till mjölkning, tillverkning och slutligen lagring. All ost görs därför på gårdens egen KRAV-godkända mjölk.

Foto: Jesper Anhede

Läs mer om Almnäs Bruks ostar här

Ostar

Almnäs Tegel

Almnäs Tegel

Stor, hårdpressad ost av opastöriserad, ekologisk komjölk.

22130 1/8-del ca. 3 kg

Läs mer

Svedjan Ost

Sortiment

Svedjan Ost

Himmelskt goda ostar från Västerbotten. Ett gårdsmejeri i Norra Västerbotten på en gammal gård med spår från flera generationers arbete.
Picked by Sorunda

Sortiment

Picked by Sorunda

Picked by Sorunda är ett sigill för produkter och råvaror som är utvalda av oss på Sorundahallarna.
Chili

Råvarukunskap

Chili

Capsicum Annum är det latinska namnet för släktet som paprika och chili ingår i. Capsicum kommer av grekiskans kapto som betyder ”den biter”. Ganska passande, eller hur?
The Pepper Quest

Våra producenter

The Pepper Quest

Fantastisk handplockad, skördebaserad ursprungspeppar och  likaledes kryddor. Ett svenskt företag som importerar kryddor direkt från samarbetsodlare runt om i Asien. Nyfikenhet, samarbete och ett dedikerat sökande efter kvalité och smak har lett fram till toppenprodukterna som erbjuds idag.