Till sidans huvudinnehåll
Orto Novo - den nya örtagården

Våra producenter

Orto Novo - den nya örtagården

Idag känns det otänkbart att laga mat utan att ha tillgång på färska örter och kryddor, så har det inte alltid varit. Familjen Kårfors på Ekerö startade sin verksamhet i slutet av 70-talet, blev aktiebolag 1988 och levererar sen dess matglädje till restauranger och handlare. Namnet Orto novo betyder den nya örtagården på italienska. Att svenska köket kan dofta av färska kryddor mitt i smällkalla vintern kan vi tacka dessa entusiaster för!
Varje dag sås tiotusentals örter, kryddväxter och sallater i växthusen på Ekerö. Hantverk kombineras med ny och smart teknologi och på så sätt odlas smakrika kryddor och blad av högsta kvalitet. Växthusen värms med bergvärme som också håller kylrummen svala, det finns en stor omsorg om miljön ochden har funnits länge. Stora delar av sortimentet är kravmärkt.

Inga bekämpningsmedel används utan skadeinsekter får möta sina egna naturliga fiender och växtnäringen som används cirkulerar i slutna system. Orto Novo klimatcertifierades redan 2010 och arbetet med att minska negativ miljöpåverkan pågår ständigt.

Kvalité

Flera av Orto novos trogna kunder tillhör den svenska kock-eliten och tillsammans utvecklar man sortimentet av kryddor och sallater, nyfikenhet och önskan att fler ska kunna laga god mat med färska, doftande och nyskördade kryddor och blad är a och o i verksamheten. Det finns hemliga delar i växthusen där det pågår odlingsexperiment och endast särskilt inbjudna vet vad som sker. Innovation och passion i ljuv kombination.

Orto Novos lager är växthusen, örterna och sallaten skördas och paketeras samma dag som de levereras, färskare än så går det inte att få. Importerade sallader transporteras långväga och kan vara en vecka gamla innan de når kunden. Visionen är att kunna erbjuda svenskodlad och nyskördad sallad för Sveriges hela behov!

<span>Vi förstår enskilda kunders behov och strävar efter att överträffa förväntningarna</span>
Vi förstår enskilda kunders behov och strävar efter att överträffa förväntningarna

- Familjen Kårfors

Orto novo

www.ortonovo.se | Facebook | Instagram
Produkter

Läs mer om gårdens alla produkter på Orto novos hemsida.

Producent

Familjen Kårfors med ett femtiotal anställda

Adress

Örtvägen 17
178 90 Ekerö

Upptäck mer

Caffé Vergnano 1882

Våra producenter

Caffé Vergnano 1882

År 1882 grundade farfar Domenico ett livsmedelsrosteri. Kafferostarfamiljen från Chieris kullar i norra Italien lever med och av kaffet och idag är det fjärde generationen med Carolina Vergnano i spetsen som leder företaget. ”De som väljer att arbeta med vårt företag och våra produkter blir en del av en stor familj” säger Carolina.

Det bästa från Italien

Sortiment

Det bästa från Italien

Vi på Grönsakshallen är stolta över vårt nära samarbete med odlare & producenter och väljer ofta att klippa mellanhänder för att handla direkt ifrån källan. På detta vis kan vi lättare anpassa våra råvaror efter våra kunders önskemål och ha kontroll på kvaliteten.
Chili

Råvarukunskap

Chili

Capsicum Annum är det latinska namnet för släktet som paprika och chili ingår i. Capsicum kommer av grekiskans kapto som betyder ”den biter”. Ganska passande, eller hur?
The Pepper Quest

Våra producenter

The Pepper Quest

Fantastisk handplockad, skördebaserad ursprungspeppar och  likaledes kryddor. Ett svenskt företag som importerar kryddor direkt från samarbetsodlare runt om i Asien. Nyfikenhet, samarbete och ett dedikerat sökande efter kvalité och smak har lett fram till toppenprodukterna som erbjuds idag.
Sidan skapades 2021-09-21