Till sidans huvudinnehåll
Det bästa från Italien

Sortiment

Det bästa från Italien

Vi på Grönsakshallen är stolta över vårt nära samarbete med odlare & producenter och väljer ofta att klippa mellanhänder för att handla direkt ifrån källan. På detta vis kan vi lättare anpassa våra råvaror efter våra kunders önskemål och ha kontroll på kvaliteten.

Vi har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med ett flertal italienska producenter och vid flera tillfällen har vi fått möjligheten att bjuda med våra kunder för att träffa dem. Då trivs vi som allra bäst - när vi kan bidra till att minska glappet mellan jord och bord. När en kock från Sverige får dricka kaffe med en olivodlare från Ligurien uppstår magi!

Förutom förädlade produkter som olivolja, pesto, tryffelsalt, piemontesiska hasselnötter och arborioris får vi ett par gånger i veckan hem fantastiska färskvaror direkt ifrån italien. Flera av dem är dessutom ekologiska. Här nedan presenterar vi några av våra fantastiska producenter.

 

Varför vi är så stolta över våra italienska producenter?

  • Familjeföretag med mycket hjärta & stolthet
  • Respekt för samhälle och miljö
  • Den goda smaken
  • Kvalitet & passion driver utveckling

Vill du uppleva vårt italienska sortiment? Ring oss, maila oss eller kom förbi!

Langhes böljande kullar

Några av våra italienska producenter

Roi

Våra producenter

Roi

I den lilla bergsbyn Badalucco i den italienska regionen Ligurien tillverkar framiljen Boeri olivolja av Taggiascaoliver. Företaget, Roi, är ett mer än 100 år gammalt familjeföretag vars passion för oliven och jorden den växer ur genomsyrar allt de gör.
Tartuflanghe

Våra producenter

Tartuflanghe

Fantastisk tryffel från Langhes böljande kullar
Gli Aironi

Våra producenter

Gli Aironi

Gli Aironi betyder "hägrarna" och är ett familjeföretag i femte generationen. Namnet kommer av att de blöta odlingsmarkerna i Vercelli är en populär häckningsplats för gråhägrar, något man är mycket stolt över eftersom det är ett friskhetstecken för marken.
Pariani

Våra producenter

Pariani

Pariani är ett familjeföretag som startade sin verksamhet 2010 med produktion av en olja och ett delvis avfettat mjöl från den mycket berömda " Nocciole Piemonte I.G.P.", Piemontes ursprungsskyddade hasselnötter, genom en innovativ kallpressningsprocess.